Пятница, 5 июля, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В центре внимания

Как купить должность комбрига? Обращайтесь к полковнику Чуджановскому

Редакция получила совершенно жуткое письмо о коррупциии в ТРО. Честно говоря, сначала не верилось. Но… увы, подтвердилось, в том числе документально. Мы много пишем о разнузданной коррупции во время войны среди гражданских структур. Но, как оказалось, в армии она не меньше. К примеру, за 180 тысяч долларов можно купить должность комбрига.

От 1 до 10 тысяч долларов за награды. Можно купить чистые офицерские удостоверения за 10 тысяч долларов. Можно за деньги перевестись с «передка» в в батальон обеспечения. В общем, можно все, были бы деньги. И при таком уровне коррупции неизбежно возникает вопрос, а офицерские документы, должности и звания покупают только украинцы? Или кацапы уже тоже протоптали дорожку к коррумпированным начальником и активно внедряются куда только могут? И ведь это только верхушка айсберга. Фигуранты этой истории уже увольняются, падают на больничку, уходят в отпуска, а служебную проверку доверили провести подчинённому фигурантов (классический конфликт интересов). Итак, письмо.

Скарга про корупційні злочини у

Командуванні ТРО ЗСУ

Шановний пане міністре Рустемов У.Е.

Звертаюся до вас !!!

Я, Алматова Анна Іванівна, проживаю у місті Київ, мій брат служить у 241 бригаді ТРО ЗСУ. Я довго думала чи писати мені про такі кричущі факти корупції та свавілля офіцерів командування ТРО ЗСУ, але заради інших людей вирішила все таки зробити це.

Місяць назад мене познайомили з офіцером Командування ТРО ЗСУ, капітаном Семеренко Оленою, телефон + 380 (067) 468 45 23 [1), так як у мого брата були проблеми з отриманням посвідчення УБД, не всі документи йому батальйон надавав як потрібно. Я з нею зустрілася, вона мені сказала що начальних відділу УБД Командування ТРО ЗСУ і вона може вирішити нам це питання. Але пізніше повідомила, що це коштуватиме 3 тис доларів, так як у нас погані документи. Сказала що сума така тому що потрібно їй ділитися зі своїм керівництвом підполковником Бодулею та головою комісії УБД полковником Чуджановським. Вона в комісії працює секретарем і що в неї все там на мазі. Це вже вона не раз так робила і що навіть якщо у мого брата не буде взагалі підстав то вона через свою подругу лейтенанта Олену Мельник виріше питання щодо призову брата в 321 батальйон забезпечення Командування або іншу частину яка безпосередньо під Командуванням. Так як ця Олена Мельник її подруга начальниця відділу внутрішнього контролю Командування ТРО ЗСУ і вона так зробила для свого рідного брата Василя. Вона забрала його з батальйону що був на передку у Сумській чи Донецький області і перевела в цей батальйон забезпечення.

Все вирішувала через цього полковника Чуджановського, він заступник Командувача Сил ТРО ЗСУ, у них як сказала Семеренко дуже близькі стосунки і Сережа їй допомагає навіть включив її також у цю комісію по УБД, щоб вона їй допомагала. І вони потім через нього зроблять якусь БР і відправлять мого брата на 2-3 дні на бойові. Той тоді отримає довідку в получить посвідчення УБД в Командуванні ТРО ЗСУ. І це буде мені коштувати 5500 доларів США. Це надійна схема і вони вже її не раз робили. Так багато грошей бо 3 тисячі доларів треба віддавати цьому Чуджановському, бо йому треба гроші. Він йде десь на підвищення в якийсь штаб чи міністерство і там треба дати взятку і забирає також їх з собою на підвищення. І якщо є військовослужбовці яким потрібно дати звання чи нагороду вона також може допомогти сума йде від 1 до 10 тис доларів, в залежності від складності.

У них є подруга якась Анастасія яка працює в нагородному відділі Командування ТРО ЗСУ і це вони разом з Мельник її туди поставили через цього Сережу. Вона все допоможе зробити та взагалі вона скоро буде там заступником і вони там тоді зможуть набагато більше. А поки ціни такі бо треба мол ділитися з полковниками а управлінні персоналі такох. Нагороди також можна робити але там старт від 7 тис доларів і вище. Тобто можна купляти все виходить, наші хлопці такі як мій брат воюють і проливають кров а тут процвітає корупція кругом і хабарництво. За таке у військовий час потрібно розстрілювати взагалі.

Але верхом усього цього цинізму стало те, що вона мені запропонувала що можна і призначатися на посади як в Командуванні так і в інших частинах ТРО ЗСУ. Бо вона може говорити з Оленою Мельник яка начальник відділу внутрішнього контролю Командування ТРО ЗСУ, а вона вирішить усі питання з полковником Чуджановським, так як вона його довірена особа, всі гроші через неї. І вона перевіряє по роботі усіх командирів військових частин і її всі бояться.

І його також бо він перший заступник Командувача сил територіальної оборони ЗСУ цей Чуджановський. Солдатські посади стоять до 5 тис доларів, а офіцерські якщо в Командуванні то від 5 до 30 тис доларів США. Якщо є знайомі офіцери в ТРО і вони хочуть зайти в частини на командирські посади то це від 30 тис і до 180 тис доларів за посаду комбрига. І все буде рівно так як Сережа він начальник якоїсь атестаційної комісії у Командуванні ТРО ЗСУ. І все зробить правильно. Я можу не переживати, Вони в Командуванні мол пристроїли вже багато офіцерів і солдат, сержант як зі своєї частини де вони раніше служили, так і з інших частин. І ніхто не жалувався, тільки всі говорили спасібо. І гроші вони беруть божеські, тобто підйомні. Якщо я не можу заплатити зразу, то вони можуть взяти і в расрочку, коли брата устроять. Він може віддавати з зарплати. У них все під контролем. Мол нікуди я не дінуся і все в них схвачено. Вони вже порозставляли людей майже по усіх частинах ТРО, мені треба сказати тільки частину. Так як усіх командирів ставив цей Чуджановський і вони через нього все рішать. Також вирішать будь-які питання по довідкам та іншим документам в стройовій частині

Командування, у них там все схвачено. І можуть навіть дістати чисті офіцерські посвідчення, але це дуже дорого від 10 тис доларів США. Через якусь Аліну в управлінні персоналу.

Можуть допомогти з квартирами і квартирною чергою в ТРО також. Ціна питання залежить від багатьох факторів. Є квартирні програми в КМДА і вони можуть допомогти підписати інвестиційні договори на квартири в Києві.

Ціна від 30 тис доларів в вище дивлячись який район Києва і квартира яка. Вона хвалилася що уже у них з цією Мельник є по одній квартирі в Києві.

Вони зробили це собі самі- заробили. І це все працює. Боже які ж ці люди, гниди заробляють на крові, на людському горі. Торгують посадами, нагородами і званнями під час війни.

Прошу вас розібратися і провести відповідні заходи щодо цих людей та їх корупційних злочинів. Вони опутали все ТРо і не тільки, своїми корупційними схемами і заробляють гроші на горі людей і родичів загиблих військовослужбовців!!! Прошу повідомити розгляд моєї скарги на мою електронну пошту.

З повагою Анна Алматова

spot_img
SourceОРД
spot_img

В центре внимания

spot_imgspot_img

Не пропусти